Rock & Swing

Rock & Swing

Boogie woogie kuuluu Rock'n'swing-tansseihin, ja on syntynyt 1950-luvulla tanssittavaksi Rock'n'roll/Rhythm'n'blues musiikkiin. Boogie woogie on paritanssi, joka sopii myös kilpatanssiksi.

Boogie Woogieta tanssitaan alkuperäiseen Rhythm and blues- ja swing-pohjaiseen rock'n'roll- musiikkiin kaikilla musiikinnopeuksilla ja avoimessa tanssiotteessa. Tanssiminen perustuu ns. vapaaseen vientiin. Oleellista on musiikkiin eläytyminen, improvisointi ja tulkinta.

 

Boogie Woogie tuli Suomeen 1993 ja vuonna 1995 Suomen tanssiurheiluliitto hyväksyi lajin mukaan kilpatanssiksi omassa lajissaan. Nykyään Boogie Woogie on hyvin suosittua niin kilpatanssina kuin sosiaalitanssinakin Keski-Euroopassa ja Pohjoismaissa. SM-, PM-, EM- ja MM- kilpailuja järjestetään säännöllisesti vuosittain.

 

Katso Oton ja Helin boogie woogie -tanssin esittelyvideo tästä. Oton ja Helin SM-pronssi kilpailusuoritusta SM-kisoista voit katsoa tästä.

 

Bugg on ruotsalainen kotimaassaan erittäin suosittu rock'n'swing-tanssi. Buggista on tullut suosittu tanssilaji myös suomalaisilla tanssilavoilla ehkä osittain varsin helpon perusaskelensa takia.

Bugg on suhteellisen tuore tanssi, jonka juuret ovat 1960–70-luvulla. Ruotsalaisen iskelmämusiikin suosion kasvu on omalta osaltaan vaikuttanut buggin kehittymiseen nykyiseen muotoonsa. Buggia tanssitaan nelijakoiseen, suhteellisen nopeaan musiikkiin.

 

Bugg on suosittua niin sosiaalitanssina kuin kilpatanssina. SM-, PM-, EM- ja MM- kilpailuja järjestetään säännöllisesti vuosittain.

 

Katso tästä Oton ja Helin bugg-tanssin esittelyvideo.

 

Fusku, joka tunnetaan myös nimellä lava-jive tai Single-time Swing on jivestä kehittynyt, foksin askelrytmityksellä tanssittava rock'n'swing –tanssi. Erityisesti tanssilavoilla tanssittava fusku on mukava ja letkeä tanssi, joka askeltensa suhteellisen helppouden takia soveltuu tanssittavaksi kenelle tahansa.

 

Fuskua tanssitaan paritanssina pääasiassa avoimessa otteessa. Fuskun askel on rytmitykseltään foksista tuttu hidas-hidas-nop-nop, mutta fuskussa nopeat askeleet otetaan taka-askeleena eli ns. rock-askeleena. Polvet ja nilkat tekevät jokaisella askeleella joustoa.

 

Fuskua voi tanssia mihin tahansa nelijakoiseen musiikkiin ja siinä voi käyttää samoja kuvioita kuin jivessä ja muissa rock'n'swing -tansseissa. Fuskua tanssitaan niin harrastuspohjalta kuin kilpatanssinakin.

 

Tutustu tästä Oton ja Helin fusku-tanssin esittelyvideoon.